5 aranyszabály,

ami nélkül nem érdemes fogorvosi széket választanod

1. Piackutatás

Az első, új fogászati kezelőegység megvásárlása nagyon alapos körültekintő piackutatást és elemzést igényel. Hasonló feladattal/körültekintéssel bír, mint egy gépjármű vásárlás. Ahogyan a kiszemelt autóról is elsőként teszteket, vásárlói véleményeket olvasunk, és figyelembe vesszük a karbantartási, üzemeltetési költségeket, és majd csak ezek után döntünk. Sajnos a fogászati kezelőegység piacán még nem érhetőek el ilyen részletes információk, pedig ugyanolyan mértékű beruházással bírnak, mint egy gépjármű vásárlás. Ezeknek az adatoknak a gyűjtésében magunkra vagyunk utalva. Mi ebben is szeretnénk segíteni azoknak, akik alapos döntés alapján szeretnének hosszútávra beruházni.

2. A kezelőegység típusa?

A fogászati kezelőegységek különböző kategóriákba sorolhatóak. A legelterjedtebb a székre szerelt verzió, ezt követi a liftes, stacionális, cartos és orthodonciális. Ezeket még külön típusokra is bonthatjuk, alsó és felső tömlősre és kérhető balkezes kidolgozásban is.
Ha most egy kicsit elvesztél abban, hogy melyiket is válaszd, ne aggódj, Tudástárunkban részletesebben kifejtjük őket és megismertetjük veled a fogászati kezelőegységek előnyeit és hátrányait.

3. Minősítés és referencia

Az intelligens és innovatív kezelőegységek mögött megjelentek a piacon azok is, amik messze alulmúlják az igényeket. Sajnos mi is egyre többször találkozunk ismeretlen származású (távol-keleti, olasznak, lengyelnek, spanyolnak álcázott) túlárazott fogászati kezelőegységekkel, amelyeknek az üzemeltetésében és javításában elvétve van tapasztalata a magyarországi szervizes kollégáknak.
Ezért vásárlás előtt:
Érdeklődj az eladónál arról, hogy a gép rendelkezik-e a kötelező CE és ISO minősítéssel is, mert így kiszűrheted a silány gépek okozta csalódásokat. Kérj az eladótól referenciákat, és a felhasználó kollégáid tapasztalatit is vedd figyelembe a döntésed meghozatalában.

4. Bemutatóterem

Katalógus alapján történő vásárlás nem azt az eredményt adja, mint amikor személyesen megnézed és ki is próbálod az adott terméket. Hiszen egy modern fogászati kezelőegység közel 10 millió forintos beruházás, ezért ha biztosra szeretnél menni, mindenképpen nézd meg élőben, hogy mennyire praktikus neked, az asszisztensednek és milyen kényelmes a páciensednek. Kerüld el azt a csalódást, hogy ne csak az üzembehelyezéskor szembesülj először a megvásárolt kezelőegységgel, hiszen mi is rengeteg történetet hallottunk már arról, hogy a fogorvos csak az üzembehelyezés pillanatában próbálta ki először a gépet, ami érthetően csalódást okozott számára.

5. Szakszerviz

Az elérhető szervizes szakemberek tapasztalata kincset ér. Rendelőd működésének fontos kritériuma, hogy legyen mögötted egy olyan támogató apparátus, aki mindig készen áll arra, hogy segítséget nyújtson, amikor szükséged van rá. Hiszen a jó szervizest nem a Certificate határozza meg. Sokkal inkább a pontossága, a megbízhatósága és segítőkészsége.
A megrendelés leadása előtt mindig ellenőrizd le a szerviz hátteres csapatot.
Ezt hogyan teheted meg? Olvass utánuk fórumokon és kérj róluk minél több információt a kollégáidtól. Derítsd ki, hogy mennyire voltak pontosak, megbízhatóak és precízek. És ha a jövőben bármilyen hibaüzenetet jelez a rendszer, tudod majd, hogy kihez fordulhatsz.

+1 Tanácsadás

Amennyiben segítségre lenne szükséged a fogászati kezelőegység kiválasztásban, jelentkezz be hozzánk egy személyre szabott díjmentes tanácsadásra. Bemutatótermünkben, Debrecenben az Attila tér 6 szám alatt megtekintheted a kiállított gépeket és ha nem is vásárolsz tőlünk, a tanácsaink akkor is díjmentesek.