Kezelőegység kisokos

Székre szerelt fogászati kezelőegység

A legelterjedtebb és legkedveltebb típus Magyarországon. Ahogyan a nevében is benne van, a kezelőszékre van rögzítve a vizesblokk, az orvosi lámpa és asztal is. A szék emelésénél vagy süllyesztésénél együtt mozog minden.

Stacionális fogászati kezelőegység

Az orvosi asztal és a lámpa, a vizesblokkra van rögzítve, ami a padlón áll. A kezelőszék teljesen függetlenül, mellette helyezkedik el.

Cartos fogászati kezelőegység

A kerekeken guruló orvosi asztal külön helyezkedik el a kezelőegységtől, ezáltal nagyobb mozgásteret biztosít a felhasználó számára.

Orthodonciális fogászati kezelőegység

Alapvetően fogszabályozásra használható kezelőegység.
Az orvosi asztalon csak egy dupla tálca van, ezért a nővérkarra, az igény szerinti kézidarabokat külön lehet megrendelni.

Liftes kezelőegység

Padlón álló, vizesblokkra szerelt függesztett kezelőszék. A liftes kialakításnak köszönhetően a gurulószékben ülő orvos lábai kényelmes testhelyzetet vehetnek fel, ezáltal biztosítva az akadálytalan hozzáférést, a kezelőszékben ülő pácienshez.

Vezeték nélküli lábkapcsoló

A fogászati kezelőegység vezérlésére szolgáló, vezeték nélküli (wireless) multifunkciós kapcsoló, amely a kezelőegységről, működés közben is tölthető belső akkumulátorral, 2-3 hónapos üzemidővel rendelkezik. Egyre többen ezt a lábkapcsolót részesítik előnyben, mert nincs akadályoztató kábel, ezáltal kényelmesebbé válik a munkavégzés.

Dezinfekciós rendszer

Automatikusan fertőtleníti a pohártöltő csőhálózat és a kézidarab tömlők hűtővíz járatait, a rendelés idő végén. A tisztítás során, a készülékben található fertőtlenítő folyadékot (Alpron készítmény) a kézidarab tömlő spray víz járataiba és a pohár töltő csőhálózatba juttatja a rendszer. A fertőtlenítő oldat hatáskifejtésének időtartartama után, elindul az öblítési folyamat, és a kezelőegység újra használható válik. Így ezzel a tisztítási eljárással biztosított a fertőtlenítés, megelőzhető a kézidarabok eldugulása, és a vékony csövek biofilmmel történő eltömődése.

Dekontaminációs rendszer

Automatikusan fertőtleníti az öblítőcsésze és a nyálelszívó csövek járatait, a rendelési idő végén. A tisztítás során, a készülékben található fertőtlenítő folyadékot, a nyálelszívó csövek és az öblítőtál csőhálózatába juttatja a rendszer. A fertőtlenítő oldat hatáskifejtésének időtartama után elindul az öblítési folyamat, és a kezelőegység újra használhatóvá válik. Így ezzel a tisztítási eljárással biztosított a fertőtlenítés az elszívó csövekben és az öblítőcsészében is.

3D Mechanikus fejtámla

A 3D gömbcsuklónak köszönhetően a fejtámla minden irányba fordítható, mechanikusan beállítható, ezáltal a páciens fejének legoptimálisabb megtámasztását nyújtja.

3D Pneumatikus fejtámla

A sűrített levegő erejét használó fék rögzíti a fejtámlát. Gombnyomásra könnyen és gyorsan kioldható, egy kézzel beállítható.

Memóriahabos kárpit

A kezelések során a hőérzékeny memóriahab felveszi a páciens testformáját, kényelmes megtámasztást és pihentető ellazulást biztosítva.

6 funkciós puszter

A vízlevegő pisztolyban található fűtőtest melegíti az áthaladó vizet és levegőt, ezáltal a puszter, a környezeti hőmérsékletű víz és levegő (külön-külön, vagy kombinált), vagy melegített víz és levegő (külön-külön, vagy kombinált) befúvására is képes.

Endofunkciós motor

Helyreállító profilaxis és endodonciai beavatkozásoknál használható. Két típusban érhető el: fehér fénnyel, fehér-kék fénnyel. A fordulatszámát 80 fordulat/percre lehet csökkenteni, miközben a motor 3,5 Ncm-s forgató nyomatékot biztosítja.

Sebészeti SRG LED motor

Perisztaltikus pumpával felszerelt sebészeti motor, melynek fordulatszámát 80 fordulat/percre lehet csökkenteni, miközben a motor 5 Ncm-s forgató nyomatékot biztosítja.

Kézidarab hűtővíz bojler

A kézidarabok hűtővizének melegítésére szolgáló bojler, ami által melegebb vizet tud porlasztani az érzékeny fogakra.

Exhausztor

Nagy teljesítményű külső elszívó motor, ami nagy mennyiségű levegő, vagy folyadék elszívására képes. Ezt a szívás teljesítményt felhasználva, egy szeparátoron keresztül távolítható el a szájüreg folyadék.

Pantografikus nővérkar

A nővérkar magassága több fokozatban állítható, így az asszisztens számára mindig kényelmes pozícióban van.

Orálkamera

Fotó és videó felvételek készítésére alkalmas kézidarab. Lehetővé teszi, hogy a szájüreg területéről olyan felvételek készüljenek, amelyek digitális fényképezőgépekkel nem valósíthatóak meg, a hozzáférés korlátozottsága miatt.

Karkiakasztó

A felső vezetésű műszerekkel ellátott fogorvosi pult, úgynevezett karkiakasztóval szerelhető fel. A felsőkar kiemelésével bizonyos állásban rögzül a műszer, így visszahúzó erő nélkül lehet a kézidarabot használni. A kioldáshoz ütközésig kell előre húzni az eszközt, ezután a felsőkar visszatér alapállásába.