Padlófűtés? Az sem akadály!

Az új rendelőbe történő fogászati kezelőegység telepítésekor sokszor találkozunk azzal a problémával, amit a már meglévő padlófűtés okoz. Ugyanis a fogászati szék rögzítéséhez, a kialakított furatokkal megsértenénk a padlófűtés csővezetékeit, ezért ilyen esetekben telepítő talpat alkalmazunk.

De mi is az a telepítő talp?

A fogászati kezelőegység alá helyezett, megnövelt felületű talpazat, ami 8 milliméter vastagságú, fehérre festett acéllemez, amire rácsavarozzuk a kezelőszéket. Ez a módszer megoldás nyújt az elborulás ellen, az esetleges elmozdulásokra pedig egy speciális, erre a célra gyártott poliuretán alapú rögzítő szilikont alkalmazunk, amellyel hozzáragasztjuk a kiállító talpat a burkolathoz.

Miért jó ez?

Egyszerűbbé és tisztábbá válik a telepítés. Időt és pénzt spórolunk meg, és költözéskor sem maradnak furatok a padlóban. Nincs a padlóban véletlenül átfúrt csővezeték vagy kábel, ezáltal kivitelezési csúszás sem lesz, és nem utolsósorban pedig, a burkolatot is védjük.

Hol használtuk mi?

A leginkább padlófűtéses fogorvosi rendelőkben, szakmai kiállításokon, és átmeneti helyeken felállított gépek esetében. De volt már példa arra is, amikor egy filmforgatáson és egy bányában helyeztünk üzembe készüléket.

Tanácsunk az: hogy a rendelőd kialakításakor, mindenképpen konzultálj egy kezelőegység szakértővel!